Tom Boonen vliegt maandagavond naar het Spaanse Denia voor de eerste ploegstage van Quick Step Floors. Het is het begin van de echte aanloop naar zijn laatste maanden als renner. Tijdens een praatavond samen met zijn ploegleider Wilfried Peeters in Mol was Boonen tegenover zijn fans opvallend openhartig over het afgelopen seizoen. “Ik ben voor het eerst in mijn carrière naar een sportpsycholoog geweest.”

“In de Ronde van Vlaanderen draaide ik op de Oude Kwaremont slecht op, omdat ik schrik had. Ik was nog niet 100% omdat ik bang was om te vallen. Ik had die val in Abu Dhabi nog niet verwerkt.”

“Daarom heb ik voor het eerst in mijn carrière met sportpsycholoog Jef Brouwers gebabbeld, omdat ik voelde: “Er zit meer in, maar ik durf niet.””

“Er is een verschil tussen naar beneden rijden op de Nieuwe Kwaremont en Parijs-Roubaix (waar hij wél sterk presteerde, red). Daar kom je dit soort momenten niet tegen.”

“Zeker niet omdat we met een groepje voorop reden in het Bos van Wallers. Dan is er nooit een moment dat je denkt: “Oei, als het hier misgaat…” Dan gaat het allemaal trager.”

Nog een dikke vier maanden. Zo lang duurt de imposante profcarrière van Tom Boonen nog. Een habbekrats in vergelijking met de vijftien vorige jaren boordevol successen en zelfopoffering. Eindigen doet Boonen op 9 april omstreeks 17 uur op de piste van Roubaix.

Lees meer op Sporza of Het Nieuwsblad

Share