De Ronde Van Vlaanderen, Scheldeprijs, Ronde van het Baskenland… 1 voor 1 topprestaties afgelopen week voor de renners van Quick-Step Floors.

“Het is er dus één voor de geschiedenis geworden. De Ronde van Vlaanderen 2017. Zo’n editie waarover u over drie decennia nog zal praten. Met dank aan Philippe Gilbert. Met een verbluffende solo heeft hij iedereen met verstomming geslagen. Ruim 55 kilometer alleen op kop. Heroïscher kan een aanval niet zijn. De wielerhistorie heeft er een memorabele moment bij.”

Ook tijdens de Scheldeprijs scoorde QSF. “Ik ben heel trots op deze overwinning. De ploeg heeft weer fantastisch gewerkt en ik wil hen bedanken. Ik ben zeer blij”, reageerde Marcel Kittel, overigens in perfect Nederlands. Het was jammer dat Sabatini betrokken was bij die valpartij en dus niet kon meehelpen. Maar Trentin was heel sterk en slim. Voor mij is dit een superdag. Ik ben heel tevreden.” Ook Tom Boonen deed zijn duit in het zakje. “Ik heb niet zo veel met Tom gekoerst, maar ik rijd hier samen met hem en win. Dat is een droom. Ik vind het fantastisch dat hij alles gedaan heeft om me aan de zege te helpen. Hij heeft weer getoond wat voor een sportman hij is.” Met vijf zeges wordt Marcel Kittel nog wat steviger recordhouder. “Schoten voelt een beetje aan als mijn woonkamer. Dit is een van mijn favoriete koersen.”

De cruciale vraag voor zondag Parijs-Roubaix: hoe goed voelt Tom Boonen zich voor zijn laatste wedstrijd? Boonen: “Ik sta waar ik wilde staan. Ik moet roeien met de riemen die ik heb. Ik ben zo goed als ik kan zijn.” “Ik zal waarschijnlijk niet zo goed zijn als in mijn beste jaren. Ik zal mezelf goed kunnen weren en ik ben zeker beter dan vorig jaar.” En op de piste in Roubaix, hoe zal Boonen daar reageren? “In een ideaal scenario kom ik alleen binnen en heb ik tijd om na te denken. Maar ik vrees ervoor: ik denk dat we met een groepje naar de finish gaan.”Ik weet niet hoe ik zal reageren. Meestal blijf ik daar rustig blij en dat verwacht ik nu ook.”

TICkA wenst het hele team veel succes!

Share